طعم‌های به یادماندنی| رویداد غذاهای سنتی در مشهد آغاز شد + فیلم

  • کد خبر: ۳۷۲۵۴۹
  • ۲۲ آبان ۱۴۰۴ - ۲۰:۵۴
طعم‌های به یادماندنی| رویداد غذاهای سنتی در مشهد آغاز شد + فیلم
«رویداد غذا‌های سنتی مشهد» از امروز در مشهد افتتاح شد و تا ۲۶ آبان ماه میزبان دوستداران به غذا‌های اصیل و سنت و فرهنگ ایرانی است.  
مریم دهقان
خبرنگار مریم دهقان

به گزارش شهرآرانیوز، «رویداد غذا‌های سنتی مشهد» که از سوی سازمان فرهنگی و اجتماعی شهرداری مشهد مقدس در جلوخان فرهنگسرای بهشت مشهد برگزار شده از امروز ۲۲ آبان ماه با حضور بیش از ۲۰ غرفه آغاز شده و تا ۲۶ آبان ماه از ساعت ۱۲ تا ۲۰ میزبان علاقمندان است.

رویدادی با طعم‌های به یادماندنی

تقریبا جلوخان فرهنگسرای بهشت با غرفه‌های متعددی چیدمان شده است، اما اگر چشم‌هایتان را ببندید و فقط از شامه بویایی‌تان هم استفاده کنید می‌توانید به راحتی حدس بزنید اینجا چه خبر است و متوجه می‌شوید شما به یک نمایشگاه و جشنواره غذا‌های سنتی پا گذاشتید که از هر طرف آن، بوی دلپذیری به مشامتان می‌رسد. اگر عاشق غذا‌های ایرانی باشید حاضرید برای یک بار هم که شده، از چنین فضا و فرصتی که معاونت فرهنگی و اجتماعی شهرداری مشهد ایجاد کرده استفاده کنید و دست خالی از اینجا بیرون نروید.

از ظهر امروز، ۲۲ آبان ماه ۱۴۰۴ غرفه‌ها در جلوخان فرهنگسرای بهشت، واقع در بلوار مدرس یکی یکی قد علم کردند تا آشپز‌ها و کاسبانی که کارشان به اطعمه و اشربه سنتی و باستانی خراسان بزرگ و ایران عزیز مربوط است بساط آش کشک، نان کماج، فلافل، شله مشهدی، آش شله قلمکار، سیرابی، دل و جگر، کشک بادمجان و بسیاری غذا‌ها و ادویه‌ها و ترشیجات سنتی دیگر را که هر کدام از آنها ریشه در فرهنگ و تمدن ایرانی دارد پهن کنند و میزبان دوستداران به غذا‌های اصیل ایرانی باشند.

تقریبا ساعت ۱۲ ظهر است که تعدادی از غرفه‌ها راه اندازی شده و برخی از آنها هم هنوز با خوشمزه‌های ایرانی که هر کدام می‌تواند خاطره‌ای شیرین رقم بزند در حال جور کردن بساط آب و برق و گاز برای آنچه احتیاج دارند هستند.

با وجود آنکه رویداد با نام غذا‌های سنتی مشهد در سطح شهر و شبکه‌های اجتماعی تبلیغ و معرفی شده است، اما باید گفت تمامی غرفه‌ها صرفا غذا‌های سنتی مشهد و خراسان را پخت نمی‌کردند. شاید دلیل این نامگذاری این است که مشهد، اگرچه بخشی از خطه خراسان و ایران است، اما در خود، شهروندانی از قومیت‌ها و فرهنگ‌های مختلف جای داده است و مشهدِ امروز هم فلافل آبادان را تجربه کرده، هم کوفته تبریزی را زیر زبانش مزه کرده و هم ترشیجات شمال و جنوب کشور را به چشم کسب و کار خود دیده است.

از شله مشهدی تا فلافل آبادان

اگرچه ما در این رویداد غذا‌های مختلفی از شهر‌های ایران دیدیم، اما می‌توان گفت سرآمد غذا‌های مشهدی، شله است که سارا قلیچ زاده که نزدیک به ۳۰ سال از حرفه آشپزی او می‌گذرد پخت این غذای سخت و خوشمزه را انتخاب کرده و پسر خواهرش که آمده به او کمک کند در حال چمبه زدن است. قلیچ زاده می‌گوید: من سال‌هاست با محصولات ارگانیک غذا تهیه می‌کنم و از طریق دختر خواهرم با این رویداد آشنا شدم. شله را هم با وجود آنکه در چنین شرایطی درست کردن آن سخت است به این دلیل انتخاب کردم که سال‌هاست آن را به صورت تخصصی طبخ می‌کنم.

خانم تمیزکاری یکی دیگر از غرفه داران است که تلاش کرده غذای سنتی مشهد را به بازدیدکنندکان عرضه کند. او آش رشته و فلافل و سمبوسه را برای روز اول غرفه‌اش انتخاب کرده است. او در گفت‌و‌گو با شهرآرانیوز می‌گوید: نزدیک به ۲۰ سال است که حرفه من آشپزی است. بعد از آنکه متوجه برگزاری این رویداد شدیم سعی کردم غذا‌هایی را انتخاب کنم که مخصوص مشهد و خراسان باشد.

زن و شوهری آبادانی هم که چند سالی است ساکن مشهد شده‌اند لباس هماهنگی با پیش‌بند آبی دارند و کنار یکی از غرفه‌ها ایستاده‌اند. خانم مشغول هم‌زدن آش شله قلمکار است و به شهرآرانیوز درباره این رویداد می‌گوید: برگزاری این رویداد به لطف و حمایت مسئولان بدون هزینه برای ما بوده است و در شرایط اقتصادی فعلی، این کارشان برای ما و بقیه غرفه‌داران یک فرصت مناسب است.

همسرش که علاوه بر پیش‌بند، کلاه آبی هم به سر گذاشته می‌گوید: اگرچه عنوان رویداد، غذا‌های سنتی مشهد است، اما تخصص ما آبادانی‌ها، فلافل است و در این غرفه، علاوه بر آش شله قلمکار، این غذا را هم درست می‌کنیم.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.